иностранные послы в Херсоне

Миколаїв та деокупований Херсон відвідала група голів дипломатичних відомств, акредитованих в Україні. Посли зустрічалися з керівниками регіонів та місцевими жителями.

Як повідомляє МЗС України, поїздка іноземних дипломатів у супроводі заступника міністра закордонних справ України Миколи Точицького відбулася 21 листопада. До складу делегації увійшли голова представництва ЄС в Україні, голови дипломатичних місій Польщі, Таджикистану, Молдови, Грузії, Іспанії, Данії, Хорватії, Швеції, Вірменії, Чорногорії, Туреччини, Словенії, Голландії, Азербайджану, Кіпру, Греції, Румунії, Франції та Індії. .

«Іноземні дипломати мали змогу на власні очі побачити наслідки воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених Росією, почути свідчення очевидців та упевнитись у необхідності притягнення росії до відповідальності», – заявили в прес-службі міністерства.

Дипломати обговорювали з керівниками Миколаївської та Херсонської області питання відновлення електро- та водопостачання, ремонту пошкодженої інфраструктури.

«Те, що ми побачили та почули, вразило прямо в серце всіх послів, які взяли участь у поїздці. Але коротка розмова із двома нашими громадянами, з якими зустрілися на міській площі, та обмін патчами з українськими дітьми відігріли наші серця», – прокоментували поїздку до посольства Туреччини в Україні.

Світ