В Одесі народилося на 1 500 дітей менше, ніж за аналогічний період минулого року. Цей показник лікарі пов’язують з тим, що багатьом жінкам через війну довелося виїхати із України.

Про це повідомила в ході брифінгу начальник відділу материнства та дитинства міського департаменту охорони здоров’я, заслужена лікарка України Ганна Луньова, – передає “УСІ”.

Так, за словами медикині, щорічно у Одесі народжується більше 10 тис. дітей. Але у цьому році в місті народилося на 1 500 дітей менше, ніж за аналогічний період минулого року. Під час війни більш 1,5 тис. одеситок народили за кордоном.

Водночас, лікарі нагадали про важливість годування дітей грудним молоком. Це запорука здорового харчування для забезпечення гармонійного розвитку дитини перших 6 місяців життя. В останній час одеські мами приділяють цьому все більшу увагу. Так, відсоток годування одеських дітей грудним молоком до трьох місяців складає 72-75%, до року – 67% . Цей показник лікарі вважають дуже високим, тому що у попередні роки тільки до 35-40% жінок піклувались про грудне вигодовування.