стоп алкоголь

В Арцизі солдата оштрафували на 17 тисяч гривень за вживання алкоголю в умовах воєнного часу. Відповідне рішення ухвалив Арцизький районний суд Одеської області.

Як стало відомо Інтернет-газеті «Топор» з реєстру судових рішень, 18 січня 2024 року військовослужбовець перебував на вулиці Арциза в стані алкогольного сп’яніння. На пропозицію патруля пройти медичний огляд на підтвердження наявності алкоголю в крові він відмовився. Хоча в суді підтвердив, що справді вживав алкогольні напої, після чого приступив до виконання службових обов’язків.

Суд вислухав солдата і взяв до уваги його щире каяття. Суддя Арцизького районного суду відмовився відправляти військовослужбовця на гауптвахту, вважаючи, що штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів – 17 тисяч гривень буде достатньо для покарання за скоєне адміністративне правопорушення в умовах воєнного часу.

Нагадаємо, що за розпивання алкогольних напоїв у період дії військового стану правопорушників притягають до відповідальності за ч.3 ст.172-20 КУпАП, яка передбачає або штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень або арешт із утриманням під вартою на гауптвахті на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.