Вчора, 11 серпня, в Болградській та Кубейській громадах Болградського району з робочим візитом побували начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко та голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, повідомляє кореспондент «Топора».

Про підсумки візиту Максим Марченко оголосив у своєму щоденному вечірньому зверненні до мешканців області.

За його словами, однією з задач візиту була перевірка готовності закладів освіти до початку нового навчального року. На жаль, результати виявилися незадовільними. За словами голови обласної військової адміністрації, в жодній з двох шкіл, в яких він побував, поки що не підготовлені укриття для безпечного перебування там дітей.
Тож Максим Марченко наголосив на тому, що батьки матимуть виключне право вибору форми навчання для своїх дітей.

Відзначимо, що останнім часом високі чиновники від освіти наполягають на тому, щоб з 1 вересня учні сіли за парти офлайн. Навчальні заклади рапортують про проведену роботу по обладнанню укриттів, але фото, які демонструють стан приміщень, де планують розміщати дітей під час повітряних тривог, викликають лише розпач. Вже не кажучи про те, що важко уявити, як працівники шкіл зможуть переміщати велику кількість дітей в ці так звані укриття, та на що буде схожий учбовий процес, враховуючи те, як часто лунають тривоги.

Тож може дійсно, не треба владі на цьому намагатися піаритися, а просто організувати онлайн – навчання, формат якого вже достатньо відпрацьований за минулі два роки.

Нагадаємо, що за підсумками проведеного у громадах Болградського району опитування, більшість батьків підтримають проведення навчання з початку нового навчального року у дистанційної форми.

Фото: oda.odesa