Учень четвертого класу Болградського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів-ліцей» Василь Терзі став переможцем ХVIІ Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник», повідомляє кореспондент «Топора».

Під керівництвом вчительки початкових класів Людмили Шинкар юний дослідник опанував технологію виготовлення паперу в домашніх умовах.

У своїй дослідницькій роботі «Папір ручного лиття», представленій на конкурс, Василь розповів яз зі старих газети та використаних зошитів зміг отримати унікальний за фактурою та кольором папір різної якості.

За словами школяра, папір, який йому вдалося виготовити, можна використовувати для побутових потреб, втілення різноманітних арт-проектів, створення оригінальних дизайнерських листівок і елементів декору, а також для дитячої творчості на уроках технології в школі.

Під час фінального захисту своєї роботи, який проходив в онлайн – форматі, Василь довів членам журі, що технологія виготовлення паперу ручної роботи досить актуальна та має право на життя. Це і можливість зробити щось цікаве, і один з напрямків захисту екології.

Дослідницька робота Василя Терзі була оцінена членами журі найвищими балами та отримала диплом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за І місце у ХVIІ Всеукраїнському конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» у номінації «Я і природа».

Відзначимо, що Василь Терзі не єдиний учень з Болградського району, що зайняв призові місця в конкурсі.
Дипломами за II місце нагороджені учениця 5 класу Надеждівського ліцею Арцизької міськради Карина Хана (в номінації «Тваринний світ») та учениця 5 класу Василівської школи Василівської сільської ради Ганна Фортунова (в номінації «Охорона здоров’я»).

В номінації «Охорона здоров’я» дипломами за ІІІ місце нагороджені учениця 4 класу Залізничненської школи Болградської міськради Поліна Пеєва та учні Виноградівської школи ім. О.О. Банєва Болградської міськради Сергій Чернишов та Анастасія Чернишова.

Власницею диплома за ІІІ місце в номінації «Народознавство та краєзнавство» стала ученицю 5 класу Табаківської школи Болградської міськради Карина Згеря.

Додамо, що в конкурсі брали участь школярі з усіх регіонів України.

Економіка