Той чорний день першого липня назавжди залишиться у пам’яті не лише мешканців курортного селища Сергіївка Білгород-Дністровського району, а й у всіх громадян України. Саме тоді ворожі ракети зруйнували багатоповерховий будинок та санаторій у селищі. Загинули 21 особа, 45 поранено.

Першими на місце трагедії вирушили рятувальники Сергіївського відділення МНС. Бійці мужньо і невтомно боролися за кожне врятоване людське життя. І так само, як і всі, страждали, коли це зробити було просто неможливо…

Начальник Головного управління ДСНС України на Одещині Вадим Шулюк відвідав 45 державну пожежно-рятувальну частину у селищі міського типу Сергіївка, щоб особисто від голови ДСНС України нагородити хлопців, які були залучені в ліквідації наслідків влучення ракет до приватних будівель.

Відважні пожежники, які першими прибули на виклик після ворожого обстрілу, отримали відзнаки ДСНС за професіоналізм і мужність.

Було зазначено, що рятувальники, які першими прибули на місце події, самовіддано виконували завдання за призначенням.

Також начальник Головного управління поспілкувався з колегами з гарнізону і перевірив стан та готовність підрозділу до надзвичайних ситуацій.