Спеціально до Дня української державності 28 липня в Ізмаїльській картинній галереї імені Емілії Євдокимової відкрилася персональна виставка живопису молодої художниці Лілії Дорошенко «Я хочу миру!».

Дівчина – переселенка, разом із батьками вона переїхала жити до Ізмаїла з Донецької області (місто Покровськ). У такому юному віці Лілія вже досягла непоганих результатів – вона є стипендіаткою Президента України та 4-разовою переможницею міжнародних конкурсів.

На виставці було представлено 37 ранніх творів художниці, написані з 2015 року та які брали участь у Всеукраїнській акції «За мир та щастя в Україні».

«Живопис став для мене своєрідним захистом від агресії, а також можливістю передати власні переживання, поділитися надією на мирне майбутнє» – сказала на відкритті Лілія.

Після завершення офіційної частини кожному відвідувачу запропонували написати на паперовому голубі своє особисте побажання, після чого їх розвішали на дереві біля будівлі картинної галереї. А потім учасники виставки випустили в небо справжніх голубів – як символ миру та надії на сприятливі події та щасливе майбутнє, яке обов’язково настане після Перемоги!