До Дня молоді в Ізмаїльській картинній галереї відкрилася виставка молодого та перспективного художника Стефана Стойкова.

Стефан закінчив Ізмаїльську дитячу художню школу, був лауреатом багатьох міських, обласних та всеукраїнських конкурсів. У 2013-2016 роках навчався у Державній художній школі імені Т. Г. Шевченка (м. Київ), а у 2017 році відвідував підготовчі курси малювання у Анатолія Тверди, викладача Київської національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.

На виставці глядачам було представлено 16 робіт, створених протягом останніх двох років навчання в академії. Здебільшого – це портрет та постать у графічній техніці.


Як зазначив художник, зараз він перебуває у стані накопичення вікового досвіду мистецтва різних епох та пошуку свого творчого шляху. Звідси – експерименти з формою, текстурою та матеріалами, поєднання частин академізму та модернізму, реалізму та романтизму, бароко та стилізації.

Ряд представлених робіт були присвячені твору Шекспіра «Макбет», в якому «жахливе може бути прекрасним, а прекрасне – жахливим». Моделями для них стали однокурсники Стефана.


Виставка пройшла у вигляді літературно-танцювальної вистави, яку допомогли організувати художнику поетеса з Одеси Валерія Бондарєва та ізмаїльський хореограф Анастасія Максименко.

Загалом відкриття виставки залишило приємне і світле враження у всіх присутніх, незважаючи на переважно темну кольорову гаму. Відчувається величезний потенціал молодого художника. Можливо згодом він реалізується, і Ізмаїл пишатиметься ще одним талановитим земляком.

Економіка