Розбиратися з проблемними питаннями, які існують в Кубейській громаді Болградського району, буде спеціальна робоча група, повідомляє кореспондент «Топора».

Про це заявив начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко після робочого візиту в Болградський район.

Зі слів очільника обласної військової адміністрації, під час перебування в Кубеї, він провів зустріч із мешканцями села, представниками керівництва громади і депутатами сільської ради.

«У ході нашої розмови виплило дуже багато проблемних питань щодо водокористування, виділення та розпаювання землі, своєчасної виплати фермерами орендної плати за користування паями, – відзначив Максим Марченко. – Але це не повний перелік тих проблемних питань, які необхідно вирішити у цій, та багатьох інших громадах області. Для їх усунення в Кубейській громаді буде створена спеціальна робоча група. Про результати її роботи та усіх, хто створює ці проблеми в Болградському районі, я обов’язково повідомлю».

Відзначимо, що проблеми з розподілом землі в селі Кубей є гарячою темою вже не перший рік. Мешканці села більше десятиліття не можуть оформити документи на земельні ділянки, які незаконно обробляли приватні підприємці. За цей час вже декілька разів змінилося керівництва села, але проблема не вирішується.

Нещодавно до земельних питань додалася і проблема водокористування в селі Оріхівка, яке входить до складу Кубейської сільської територіальної громади.

Нагадаємо, що минулого року депутати Кубейської сільради достроково припинили повноваження сільського голови Петра Кисса. Відтоді обов’язки сільголови виконує секретар сільради, а відсторонений сільголова намагається довести свої права у суді.