21-річний житель Бородінської громади знищив у лісосмузі на території Тарутинської ОТГ 26 ясенів та софор. Із незаконно зрубаним вантажем, який молодик перевозив на власному вантажному автомобілі, його зупинили співробітники сектору реагування патрульної поліції під час нагляду за дорожнім рухом.

Правоохоронці вилучили транспортний засіб з вантажем, на які в подальшому було накладено арешт. А в ході досудового розслідування встановили суму заподіяного громаді збитку – майже 100 тисяч гривень.

«Нині поліцейські повідомили чоловіку про підозру в незаконній порубці та перевезенні дерев, що спричинило тяжкі наслідки. Злочин передбачений частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років, – повідомили в поліції. – Закликаємо громадян не знищувати ліси, а діяти в законний спосіб. Для цього слід звернутися до лісництва, яке видає дозвіл і визначає ділянку, де можна проводити заготівлю дерев. У разі виявлення протиправних дій чи отримання інформації про незаконну вирубку дерев, їх транспортування або продаж, повідомте на спецлінію «102» або зверніться до найближчого відділу поліції».