В останні два місяці в Одесі поступово знижується кількість безробітних, які звертаються до служби зайнятості.

Про це повідомляє Одеська міськрада.

Так, якщо протягом травня такий статус отримали понад 1,5 тисячі людей, то у червні і липні їх кількість зменшувалась на 500 осіб щомісяця.

Протягом липня в Одесі було зареєстровано 554 нових безробітних, що відповідає середньомісячному рівню реєстрації незайнятих протягом минулого року. Немаловажним чинником цієї тенденції є й сезонне розширення сфери прикладання праці в літній період.

З початку 2022 року кількість зареєстрованих безробітних в Одесі становила 7,8 тис. осіб – це трохи більше 25% від загальної чисельності по області. Серед непрацюючих 64,1% – жінки, 36,2% – особи у віці до 35 років. Професійно-кваліфікаційний склад: 71,0% – службовці, 23,0% – робітники, 6% – особи без професії.

За рівнем освіти розподіл такий: 73,9% – вища, 12,6% – професійно-технічна, 12,3% – загальна середня. Протягом червня-липня до Центру та його філій звернулися 610 осіб, працевлаштовані – 100.

Триває робота з надання роботодавцям компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування осіб, які офіційно визнані вимушено переміщеними. Компенсація надається у розмірі 6500 грн щомісяця за кожну працевлаштовану особу протягом двох місяців. З початку воєнного стану таку підтримку отримали 36 роботодавців за забезпечення місцем роботи 72 внутрішньо переміщених осіб.