В італійське містечко Равенна прибуло перше суховантажне судно з кукурудзою та соєю з України. Про це у Twitter повідомило Міністерство закордонних справ Італії.

“Дуже задоволені прибуттям з України до Равенни першого корабля з вантажем кукурудзи та сої. Італія підтримує всі можливі зусилля, спрямовані на харчову безпеку у світі та Середземномор’ї та імплементацію Угоди про експорт зерна, підтримуючи опір Києва”, – пише МЗС Італії.

Також Міністерство інфраструктури України в суботу, 13 серпня, повідомило, що Перше судно, яке після початку повномасштабного вторгнення Росії зайшло в українські порти, вийшло з порту Чорноморськ.

“Сьогодні вранці балкер FULMAR S (під прапором Барбадосу) вийшов у бік Туреччини. Судно об’єдналося у караван із балкером THOE”, – повідомляє українське відомство.

За його даними, сукупно на борту двох суден 14,5 тисяч тонн аграрної продукції.

Загалом, повідомляє Мінінфраструктура України, під час ініціативи щодо безпечного експорту зерна, 16 суден вийшли з українських портів, які везуть 450 тисяч тонн агропродукції.

Балкер FULMAR S прибув до України 6 серпня під навантаження зерном, ставши першим таким судном з початку повномасштабного вторгнення Росії.

За матеріалами: Корреспондент.net.

Світ