В Ізмаїлі йде реєстрація ВПО на отримання фінансової допомоги. Благодійний фонд «Карітас Одеса» ініціював спеціальний проект та програму «Людська гідність: стабілізаційна допомога для внутрішніх переселенців», метою якої є всебічна допомога вразливим категоріям, які мешкають на території фонду.

Проект націлений на внутрішньо переміщених осіб з територій, які були окуповані з 24 лютого і зараз проживають в Одеській області, потребують допомоги та входять до однієї із соціальних категорій, а саме:
– люди з інвалідністю 1-ї та 2-ї групи;
– самотні люди похилого віку (від 60 років і старше);
– багатодітні сім’ї (3-є та більше неповнолітніх дітей);
– самотні батьки чи опікуни, які проживають разом із дітьми;
– вагітні жінки або матері, що годують (вік дитини – до 2х років);
– тяжкохворі люди.

Для того, щоб отримати допомогу, ВПО мають звернутися до представництва «Карітас Одеса» в Ізмаїлі, за адресою: пр. Миру, 9, кабінет 103. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код, оригінали документів інших членів сім’ї, а також заповнити спеціальну анкету.

Зазначимо, «Карітас Одеса» у всіх своїх представництвах на території області готовий надавати різнопланову допомогу внутрішньопереміщеним особам. Сюди, насамперед, належить індивідуальна та групова психологічна підтримка. Крім психологічної допомоги можна отримати фінансову допомогу у вигляді виплат у розмірі 2 220 грн. на особу протягом 6 місяців або вибрати допомогу у вигляді так званого кейс-менеджменту.

До того ж, з початку воєнних дій на території України представництво «Карітас Одеса» в Ізмаїлі надає гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів усім вимушеним переселенцям.