В Ізмаїлі на базі Дунайського центру професійної освіти відкрився кулінарний хаб. Молоді фахівці навчатимуться на сучасному обладнанні та впроваджуватимуть на місцях українську реформу здорового харчування дітей.
В рамках впровадження в Україні реформи здорового харчування дошкільнят і школярів, на базі Дунайського центру професійної освіти створили перший кулінарний хаб, де на сучасному обладнанні навчатимуть готувати страви з нового шкільного меню, яке розробив шеф-кухар Євген Клопотенко разом із командою професійних технологів.
Наразі в кулінарному хабі Ізмаїла проходять підвищення кваліфікації перші слухачі – кухарі навчальних закладів Саф’янівської громади. Вони мають освоїти всі агрегати і нові підходи в приготуванні їжі, щоб потім передати знання своїм колегам.
Курс триває три тижні – це теоретична і практична частина, майстер-клас і домашня обробка, потім іспит і видача сертифіката.
В рамках реформи здорового харчування в хабі встановлено стерилізатори ножів і яєць, є сучасні комбайни-овочерізки, подрібнювачі, тістоміси нової модифікації, електром’ясорубки, кулінарна система «iVario», встановлено пароконвектомат, стаціонарне холодильне обладнання вакуумного циклу, шоковий охолоджувач і посудомийна машина купольного типу.
Нагадаємо, Одеська область увійшла до переліку трьох пілотних регіонів, де створили центри підготовки кухарів освітніх закладів у межах шкільної реформи харчування, яка стартувала 1 вересня 2021 року. Згідно з нею, усі дитячі садки та школи України перейшли на нові стандарти та норми харчування.
Міністр закордонних справ України Дмитрой Кулеба заявив, що його колеги з країн Групи семи визначили “конкретні кроки”, необхідні для допомоги Україні у війні з рф.
За пʼять днів змагань команда України має вже 49 медалей: 16 золотих, 17 срібних та 16 бронзових та займає друге місце у медальному заліку. Читати далі