В Ізмаїлі на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету незабаром відкриється Центр розвитку та інтеграції.

Створено його за підтримки громадської організації «Регіональний аналітичний центр» в рамках проекту «РАЦ Центр розвитку для зміцнення згуртованості громад на півдні Одещини» та програми технічної допомоги “Зміцнення суспільної довіри”, що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Центр сприятиме інтеграції переміщених осіб до приймаючих громад через залучення їх членів до спільної діяльності, навчання та групової роботи. Іншими словами – це комплексний та інклюзивний простір для ВПО, членів приймаючої громади, для дорослих та дітей.

У Центрі розвитку та інтеграції можна буде налагоджувати зв’язки, спілкуватися і таким чином підтримувати один одного, брати участь у тренінгах та заходах щодо підвищення обізнаності, грати в розвиваючі ігри, включатися до соціального середовища, отримувати консультаційну підтримку з соціальних та правових питань.

До основних напрямків роботи Центру відносяться:

1. Фінансова грамотність через розвиваючі і трансформуючі настільні ігри.
2. Мистецтво (малювання та інші творчі заходи), що допоможе зняти певну напругу та стрес.
3. Комп’ютерна грамотність та використання електронних сервісів.
4. Психологічна підтримка (групові зустрічі та особисті консультації).

Відкриття Центру розвитку та інтеграції відбудеться вже у серпні. Поки бажаючі можуть вибрати напрям, який більше до вподоби.

Зареєструватися можна за посиланням. Усі заходи будуть проводитись абсолютно безкоштовно.

Економіка