овощи

Лідерами зростання споживчих цін на продукти харчування у квітні поточного року (проти грудня 2022 року) стали морква (+96,5%), капуста білокачанна (+83,5%) та цибуля ріпчаста (+72%).

Про це йдеться у повідомленні ННЦ “Інститут аграрної економіки”, – пише АgroРortal.

Крім того, зростання споживчих цін на продукти харчування у квітні проти березня 2023 року збереглося за яблуками (+18,6%), морквою (+11%), свининою (+8,5%), капустою білокачанною (+6,9%) ), пшону (+3,3%), молочним сумішам для дитячого харчування (+3,1%), яловичині (+2,2%). За іншими продуктами, включаючи ріпчасту цибулю, зростання цін відбулося в межах 1-2%, а по хлібній групі, ковбасах варених і сметані жирністю до 15% — на 0,4-0,7%.

Власті Болграду викинули на смітник дві тонни гуманітарного печива

За прогнозними оцінками фахівців, найближчим часом слід очікувати на зменшення споживчих цін на продукти овочевої групи, борошно, крупи, яйця та молочні продукти.