Голубці

До Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України від Одещини вписано елемент «Приготування української традиційної страви «Голубці». Культура приготування і споживання голубців».

«Голубці – це одна з основних страв місцевої кухні Одещини. Знання, вміння та практики приготування та споживання голубців широко поширені як серед українців, так і серед національних спільнот болгар, молдован, гагаузів та інших народів нашого краю.

Цікаво, що голубці для Одещини – це не лише «конвертик» з капусти. Це різноманіття інгредієнтів та способів подачі й приготування, яке вражає.

Страва побутує на всій території Одеської області, починаючи з півночі та до крайнього півдня»,розповіли в Одеському обласному центрі української культури

Додамо, що Одеський обласний центр української культури висловив щиру вдячність Будинкам культури та бібліотекам Кодимської та Куяльницької громад Подільського району, Орлівському Будинку культури Ренійської громади Ізмаїльського району, Городненській сільраді Болградського району за сприяння та участь в інвентаризації елемента.

Кошти на відновлення житла і підтримку військових: Ізмаїл ухвалив бюджет на 2024 рік

 

 

Економіка