Один из силовых кораблей Karpowership

Національна енергетична компанія «Укренерго» розпочала будівництво інфраструктури для підключення першої плавучої електростанції.

«Минулого тижня було прийнято розпорядження Кабінету міністрів, і наша компанія, як один з учасників цього процесу, вже на поточному тижні розпочинає будівництво відповідної інфраструктури. Це дасть об’єднаній енергосистемі України ще додатково 250 МВт потужності»,сказав в.о. голови правління компанії Олексій Брехт на виїзному засіданні енергетичного комітету Верховної Ради.

Додамо, що на початку червня голова Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер розказав про плани встановити три плавучі станції потужністю по 250 МВт у портах Одещини.

Нагадаємо, що вперше про переговори з турецькою енергетичною компанією Karpowership про встановлення біля берегів Одещини трьох плавучих електростанцій стало відомо наприкінці 2022 року.

У січні 2023 року  АТ «Енергетична компанія України» та турецька компанія Karpowership уклали меморандум на постачання в Україну плавучих електростанцій.

 

 

Залишити відповідь