Биометановый завод в Черниговской области

Українські виробники біометану вперше подали його у газотранспортну систему України.

«Колектив компанії «ВІТАГРО ЕНЕРДЖІ» спільно зі спеціалістами оператора ГРМ (газорозподільних мереж) успішно забезпечили перший пуск біометану, і газ уже почав надходити в газотранспортну систему. Це перший і єдиний такий досвід для всієї енергетичної галузі України»,повідомив «Інтерфакс-Україна» з посиланням на реліз компанії.

Згідно з оприлюдненою інформацією, протягом стартових днів роботи завод із виробництва біометану працює на 60-70% запланованої потужності, а добовий обсяг газу, що потрапляє до ГРМ, становить приблизно 6 тис. куб. м.

До кінця жовтня 2024 року завод може вийти на повну потужність.

Додамо, що паралельно в групі компаній VITAGRO працюють над тим, щоб налагодити експорт біометану.

У компанії зазначили, що почали будувати біометановий завод у 2022 році, вже після повномасштабного вторгнення росії в Україну, а перший пуск біометану в рамках пусконалагоджувальних робіт відбувся взимку 2024 року. Але пів року завод вимушено простоював через те, що не було врегульовано законодавче питання експорту біометану.

Відзначимо, що для виробництва біометану VITAGRO використовуватиме як власну, так і покупну сировину. Насамперед це відходи тваринництва та рослинництва.

В Україні планують будувати заводи із виробництва біометану

 

 

Залишити відповідь