Польські фермери блокують кордон

Міністерство закордонних справ Польщі опублікувало Заяву щодо появи антиукраїнських та пропутінських гасел під час протестів аграріїв.

«У МЗС із найбільшим занепокоєнням відзначають появу антиукраїнських гасел і гасел, що вихваляють володимира путіна та війну, яку він веде під час останніх сільськогосподарських блокад.

Подібні дії виставляють у поганому світлі Польщу – країну, яка першою допомогла атакованій Україні – та поляків, які прийняли українських біженців»,йдеться у документі, опублікованому на сайті МЗС Польщі.

У міністерстві також закликали організаторів протестів виявити та усунути зі свого руху небагатьох ініціаторів таких і подібних акцій, а також наголосили на тому, що нинішнє становище польських фермерів є наслідком агресії володимира путіна проти України та руйнування світової економіки, а не того, що українці захищаються від агресії.

Через блокади кордону Україна втрачає 160 мільйонів доларів за місяць

Нагадаємо, що вчора, 20 лютого, польські фермери розширили протести на кордоні з Україною. На одній з акцій протесту польських фермерів на тракторі був помічений прапор Радянського Союзу банер з написом «Путін, розберися з Україною, Брюсселем і нашими урядовцями».

Поліція Польщі одразу затримала протестувальника і порушила проти нього кримінальне провадження, повідомили польські правоохоронці. Йому висунені обвинувачення у публічному пропагуванні фашистського чи іншого тоталітарного державного устрою або розпалювання ненависті на ґрунті національних, етнічних, расових чи релігійних відмінностей.

Відзначимо, що за оцінками оглядачів, за організацією протестів у Польщі та інших країнах явно проглядається робота російських спецслужб.