Депортація з Латвії

Влада Латвії почала процес депортації майже тисячі росіян, які не виконують місцеве імміграційне законодавство.

«Латвія розпочала процес депортації щодо 985 громадян російської федерації, які не виконали передбачені в імміграційному законодавстві країни вимоги»,повідомило видання Postimees.

Йдеться про те, що умови перебування в Латвії передбачають складання мовного тесту або подання заяви на отримання іншого типу посвідки на проживання. Тож усі, хто не відповідає цим критеріям, отримали листа, в якому їх просять протягом двох тижнів залишити країну або оформити легальне перебування у ній.

Додамо, що аналогічний процес буде повторений у квітні щодо осіб, які хоча б намагалися скласти мовний тест, але зазнали невдачі. У них є можливість подати клопотання на отримання дворічної тимчасової посвідки на проживання та знову пройти тест. Повідомляється, що станом на сьогодні майже 2500 осіб не надали для цього необхідні документи.

Громадяни російської федерації також можуть клопотати про дозвіл на проживання іншого типу, наприклад, на підставі шлюбу або наявності членів сім’ї, що проживають у Латвії.

Відзначимо, що поки що йдеться про добровільний виїзд із країни. Однак якщо людина нічого не зробить і не подасть апеляцію, її також можуть депортувати примусово.

Українські підприємства отримають гранти від ЄС та Німеччини

 

 

 

Політика