30 липня в Ізмаїлі на «Дунай-арені» відбувся благодійний матч з футболу, метою якого став добровільний збір коштів на закупівлю матраців для функціональних ліжок прикордонного шпиталю.

Організатором благодійного матчу виступила молодіжна громадська організація «Ротаракт-Ізмаїл».

У футбольному дербі взяли участь волонтери із двох досить відомих ізмаїльських громадських організацій – «Rotary Club Izmail» та «Ізмаїльський міський центр допомоги та взаємодії».


Перед початком матчу учасників привітали президент «Ротаракт-клубу Ізмаїл» Валерія Шульга, заступник начальника військового шпиталю – начальник медичної частини Юрій Цвігун, начальник прес-служби Ізмаїльського прикордонного загону Ігор Перегняк, керівник ГО «Ізмаїльський міський центр допомоги та взаємодії» Олена Савастру, а також секретар «Rotary Club Izmail» Андрій Арнаут. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок повномасштабного нападу російської федерації на Україну.

Для збору коштів волонтери встановили біля поля кілька боксів. Також усі охочі могли донатити на рахунки громадських організацій. Крім цього, на благодійність йшла і половина вартості з продажу морозива.

Матч був досить напруженим та видовищним. У перерві між таймами для присутніх танцювали вихованці студії бального танцю «Дрім-денс».


В результаті матч завершився з рахунком 6:6. І хоч у результаті вийшла нічия, головного результату все ж таки було досягнуто – потрібну суму на закупівлю медичного майна для прикордонного шпиталю було повністю зібрано.