На Одещині, з урахуванням усіх ключових показників, буде організовано змішану форму роботи навчальних закладів. Вона об’єднає очну та дистанційну форми, що можливо через проведення практичних та лабораторних занять очно, а лекційних – дистанційно.

«На разі департаментом проводиться інформування педагогів та батьків щодо особливостей освітньої діяльності шкіл у новому навчальному році та вивчається їх думка щодо бачення формату організації роботи кожного конкретного закладу освіти», – заявив директор департаменту освіти Одеської ОВ Олександр Лончак.

Він запросив батьків побувати в школах та ознайомитися з умовами укриттях, створених на Одещині для учнів та самостійно визначитися, який формат навчання вибрати для власної дитини.

«В укриттях мають бути тепло, світло, вентиляція, вода й усе для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги», – наголосив він.

В Одеській ОВА зазначають, що,за заявами батьків у школах області, де є якісні укриття необхідної місткості, працюватимуть, по-перше, групи та класи з очною формою здобуття освіти, а по-друге, з індивідуальною формою роз’яснення матеріалу. Також буде сформовано класи з дистанційною формою з використанням електронних підручників, матеріалів освітньої платформи «Всеукраїнська школа онлайн.