Комісія при Кілійській міській раді визначила, які з навчальних закладів громади придатні до очного навчання в умовах воєнного стану.

За словами міського голови Вячеслава Чернявського, ні в одному закладі освіти немає повноцінного бомбосховища, яке б забезпечило максимальну безпеку учнів та педагогів, проте частина з будівель таки відповідає рекомендаціям Міністерства освіти та рятувальників, – передає “БессарабіяІНФОРМ”.

Так, тільки один садочок, за висновками комісії, у вересні зможе прийняти дітей – це Новоселівський дошкільний заклад. Перебування дітей в інших, за думкою спеціалістів, занадто небезпечне в умовах війни.

Що стосується шкіл, то вимогам відповідають шість закладів: це школи номер 1, 3, 4 міста Кілія, школа номер 2 села Шевченкове та школи сіл Ліски і Дмитрівка. Але й наявність місць, де діти і персонал зможуть перечекати повітряну тревогу, не означає, що з першого вересня всі учні цих закладів сядуть за парти.

Відділом освіти було проведено опитування, в якому батькам запропонували вибрати, за якою формою навчання має бути організовано освітній процес в Кілійській громаді. Всього участь прийняли 1786 респондентів, – прокоментував ситуацію очільник освіти громади Сергій Мергут.

“Переважна більшість батьків проголосували за дистанційну та змішану форми навчання – це приблизно 55,3 відсотка опитуваних. Решта, 44,7 відсотків, проголосували за очне навчання”, – зазначив керівник відділу освіти. 

“Після того, як комісія визначила заклади освіти, в яких можна створити укриття з дотриманням всіх вимог, ми приступили до їх створення. Після того, як всі роботи будуть завершені, комісія знову перевірить ці укриття і оголосить своє рішення щодо форми навчання. Лише після цього заклад освіти рішенням педагогічної ради визначить, за якою формою навчання він буде працювати.

Щодо тих шкіл і дитячих садочків, в яких неможливо створити укриття, вони будуть працювати за дистанційною і змішаною формами. Додаткову інформацію буде повідомлено пізніше», – розповів Сергій Мергут.