подписание контракта

В Кілії, як і в інших громадах Одещини, знайшли тимчасову домівку  мешканці регіонів, де зараз проходять військові дії, або існує висока загроза ракетних ударів. Багато хто з приїжджих відчуває себе тут у безпеці, особливо ті, хто зміг знайти для себе роботу.

Частина переселенців працевлаштувалася в медичних закладах, на комунальних підприємствах та навіть у суді. Окрім того, гостям міста запропонували працю в магазинах, кав’ярнях, салонах краси та інших закладах малого бізнесу, – повідомляє “Бесарабія INFORM”.

Так, наприклад, до Кілійського райнного суду направлено ще одного суддю, який вимушено переїхав у місто через війну з Херсонської області. Тепер установа може розглядати справи про тяжкі злочини.

Також, за словами Кілійського міського голови Вячеслава Чернявського, у комунальних медзакладах громади з’явилися вузькі спеціалісти, зокрема спеціаліст УЗД, хірург, травматолог та інші.

Роблять місто красивішим чотири працівника “Добробуту”. На роботу в КП прийняли двох благоустроїв, водія та двірника.

Декілька рішучих переселенців-підприємців, які мали бізнес вдома, не побоялися відкрити його тут. Таким чином, наприклад, з’явився новий масажний кабінет.

Зауважимо, що деякі переселенеці виразили бажання назавжди зв’язати своє життя з Кілією, придбали тут собі домівку та навіть знайшли кохання.

Додамо, що за працевлаштування зареєстрованої тимчасово переміщеної особи роботодавець отримує компенсацію ЄСВ.