З 15 серпня у столиці Болгарії Софії проходить чемпіонат світу з трьох видів боротьби серед юніорів (U-20).

У ваговій категорії до 57 кг на цій першості виступив представник Одещини – вихованець Тарутинської ДЮСШ Георгій Казанжі.

В одній восьмій фіналі Георгій переміг представника Великобританії Харві Рідінгса з рахунком 8:7 і вийшов у чвертьфінал. На стадії однієї четвертої березинець здобув вольову перемогу над турком Толга Озбеком. У абсолютно рівному поєдинку, програючи 0:2, Георгій зумів переламати перебіг бою і виграв з рахунком 3:2, – розповів журналіст Віктор Ганган на своїй сторінці у Фейсбук.

У боротьбі за вихід у фінал Казанжі протистояв чемпіон Казахстану Мерей Базарбаєв. Завдяки добрим діям на контратаках, Георгій виграв першу трихвилинку всуху – 4:0. Але у другій половині поєдинку наш земляк пропустив три однакові атаки та у підсумку поступився з рахунком 4:6.

Після цієї прикрої поразки залишалася можливість виграти бронзу чемпіонату світу. Для цього треба було перемагати індійця Абхішека Дхаку. Їхній матч проходив уже ввечері 16 серпня. Остаточний рахунок зустрічі – 8:5 не на користь українського атлета.

У підсумковій класифікації вихованець Тарутинської спортшколи Георгій Казанжі став п’ятим у світі. Зазначимо, що це був дебют молодого березинця на такому рівні.