крафтовые производители алкогольных напитков

Через глобальне потепління виноробство в Україні поступово зміщується з південних регіонів до північніших і прохолодніших зон. Про це інтернет-виданню AgroPortal.ua розповів засновник Biologist Ігор Петренко.

«На Одещині останніми роками дуже сухо й спекотно. Білий виноград швидко втрачає кислотність, тому його потрібно збирати дуже рано, і будь-яка помилка може коштувати дорого. Для червоних сортів така спека ще прийнятна», — пояснив Петренко.

Винороби Болградського району намітили нові обрії розвитку

За його словами, потрібно дивитися в майбутнє на 10-20 років уперед і шукати нові зони для закладки виноградників. Зокрема, серед перспективних регіонів він назвав Закарпаття та Поділля.

Залишити відповідь

Політика