Зразки на дегустацію

Перший всеукраїнський фестиваль «День Одеського чорного» відбувся минулими вихідними в ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова».

Захід присвятили локальному червоному сорту винограду «Одеський чорний», який був виведений понад 50 років тому в інституті.

«Одеський чорний  для українських виноградарських регіонів, насамперед для Одеської області, є значно більшим, ніж сорт.  Це водночас жива легенда, це історія виноградарства і виноробства країни, це й візитівка України як країни виноградарства і виноробства»,відзначила  директор інституту, член-кореспондент НААН України Ірина Ковальова.

У рамках фестивалю пройшла наукова конференція, а також професійна та «народна» дегустації презентованих зразків вина, вироблених з «Одеського чорного».

Професійний дегустаційний  конкурс зібрав 24 вітчизняних виробників вина, а команда висококваліфікованих членів журі мала змогу оцінити 45 зразків виноробної продукції отриманої з сорту винограду Одеський чорний  (вина рожеві сухі, вина червоні сухі, вина червоні напівсолодкі, вина червоні солодкі, містелі та спиртові дистиляти).

Учасники фестивалю запропонували запровадити Національний день «Одеського чорного» та щорічно відзначати його 5 травня.

Міжнародний Бессарабський економічний форум вразив організацією та змістом (фото)

 

 

Економіка