морковь

Українські виробники моркви продовжують впевнено підвищувати відпускні ціни на свою продукцію, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Чергове зростання цін у даному сегменті оператори ринку пояснюють підвищеним попитом гуртових компаній та роздрібних мереж, які продовжують закуповувати ці коренеплоди для подальшої реалізації. Так, тільки з початку поточного тижня морква зросла в ціні до 23-30 грн/кг ($0,55-0,71/кг), залежно від якості та обсягів запропонованих партій продукції, що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зростання цін у даному сегменті виробники аргументують одразу кількома причинами. Насамперед підвищувальний ціновий тренд пов’язаний із помітним скороченням пропозиції некондиційної продукції, оскільки постачання з необладнаних складів впали до мінімуму. У той самий час попит на моркву зберігається досить активним. Також варто зазначити, що деякі великі господарства, як і раніше, стримують продаж даного коренеплоду високої якості в надії на подальше зростання цін.

У Болграді діти наколядували 11 тисяч на РЕБ для ТРО

На сьогоднішній день морква в Україні вже надходить у продаж у середньому в 2,6 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на моркву, у зв’язку з чим вони не виключають, що наступного тижня фермери спробують вкотре підвищити ціни в даному сегменті.