В Белгороде-Днестровском прошло совещание совместной рабочей группы по вопросу создания единого медицинского пространства на территории города и района.

Belgorod_1

Об этом сообщает корреспондент «Топора».

В обсуждении создания единого медицинского пространства приняли участие заместитель городского головы Белгорода-Днестровского Татьяна Мунтьян, начальник управления здравоохранения городского совета Татьяна Сибирцева, главный врач городской больницы Игорь Десятник и его коллега, главный врач райбольницы Владимир Гросул.

Начальник управления здравоохранения городского совета Татьяна Сибирцева представила схему структурных подразделений созданного коммунального учреждения «Белгород-Днестровская межрайонная многопрофильная больница» на 537 коек.

В настоящее время главными врачами проводится работа по мониторингу кадрового состава специалистов, работающих в медицинских учреждениях Белгород-Днестровского района, с целью их дальнейшего трудоустройства.

В ближайшее время на сессии Белгород-Днестровского райсовета депутаты примут решение по созданию единого медицинского пространства.

Один комментарий к “В Белгороде-Днестровском объединятся городская и районная медицина (ФОТО)”
  1. Головою Білгород-Дністровської районної державної адміністрації В.П.Чорнолуцьким прийнято рішення про відтермінування реорганізації комунальних закладів «Центральна районна лікарня» та «Старокозацька районна лікарня» у зв’язку з численними зверненнями жителів Білгород-Дністровського району.
    У ході реорганізації, яка відбувалася на виконання Національного плану дій на 2012 рік по впровадженню Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», Закону України від 21.01.2010 року № 1841-IV «Про затвердження загальнодержавної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на принципах сімейної медицини», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 02.11.12 № 866 «Про оцінку оснащеності лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу та моніторинг модернізації первинної медичної допомоги», відбулося б скорочення працівників медичних закладів, зменшеншилась кількість ліжко-місць та відбулися б інші зміни в наданні медичної допомоги населенню району, що в свою чергу порушило б статтю 49 Конституції України та Закон України № 772-VII «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я».
    Зважаючи на вищезазначене та вкрай критичну реакцію громад району щодо реформування системи охорони здоров’я Білгород-Дністровського району, голова райдержадміністрації В.П.Чорнолуцький прийняв рішення відтермінувати процес реформування закладів охорони здоров′я до 2015 року, в якому буде прийнято КОНЦЕПЦІЮ побудови нової національної системи охорони здоров′я України, а також райдержадміністрація звернулася до Білгород-Дністровської районної ради з листами № 01-45/6092 та 01-45/6091 від 06.10.2014 з проханням не вживати жодних заходів по реорганізації закладів охорони здоров′я району до 2015 року та відтермінувати реалізацію попередньо прийнятих рішень районної ради.

Обсуждение закрыто.