Український стенд

Представники української Бессарабії взяли участь у гастровиставці Terra Madre Salone del Gusto 2024, яка відбулася в італійському Турині.

На українському стенді представили локальні продукти з різних куточків України, проводили майстер-класи та презентації, розповідали про нашу державу.

Відвідувачі мали змогу посмакувати продукцією Балканских Ястия (м. Болград), Бринзарні (село Приморське Ізмаїльського району), Винного погрібу Vinaria (м. Ізмаїл).

«В День українських хлібів Наталья Русєва (Балкански Ястия) демонструвала болгарські бессарабські хліби, відвідувачі із задоволенням куштували міліну та мʼясні делікатеси сімейного виробництва»,розповіли у Slow Food Bessarabia.

Наталья Русєва демонструє болгарські бессарабські хліби
Наталья Русєва демонструє болгарські бессарабські хліби, фото з соцмереж

За словами однієї з учасниць виставки Лариси Титикало, наші караваі спричинили справжній фурор.

Учасники української делегації розповіли про проєкт «Дорога вина та смаку Української Бессарабії»,

на різноманітних панелях і конференціях зі збереження та розвитку біорізноманіття представили українську науку.

Відвідувачі писали побажання українцям, казали, що ми найкращі та нас нікому не здолати.

Додамо, що у Terra Madre Salone del Gusto взяли участь понад 600 виробників смачної, чистої та чесної їжі з усього світу.

Відзначимо, що участь у виставці – це ще одна можливість презентувати Україну та привернути увагу до нашої держави.

Залишити відповідь

Економіка