Прокуратура

Масова інвалідність прокурорів викликає справедливе занепокоєння.

 «У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

Службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури»,повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Нагадаємо, що після викриття злочинних дій головної лікарки медико-соціальної експертизи Хмельницької області Тетяни Крупи, у якої тільки готівкою вилучили 6 млн доларів, журналісти задалися питанням, чому ж ця схема є дієздатною та вирішили перевірити на можливу причетність до схеми працівників правоохоронних органів.

Редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов перевірив декларації прокурорів Хмельниччини та виявив, що її керівник Олексій Олійник та ще 50 прокурорів обласної прокуратури є інвалідами та отримують захмарні пенсії по інвалідності, які звичайним інвалідам і не снилися.

«Обставини справи, які стали відомі Цензор.Нет, однозначно показують, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем…

Масштаби видачі інвалідних свідоцтв та пенсій у прокуратурі важко підрахувати, оскільки близькі родичі прокурорів, які не служили в прокуратурі, також оформлені інвалідами»,написав журналіст.

Відзначимо, що прокурор Хмельницької області спочатку відреагував на поширену інформацію,  а згодом наказом Генерального прокурора був звільнений з адміністративної посади керівника Хмельницької обласної прокуратури за власним бажанням.

Тетяні Крупі, яку підозрюють у незаконному збагаченні, обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у 500 мільйонів гривень. Зараз вона оскаржує у суді це рішення.

Мешканці Болградської громади не втомлюються допомагати військовим

 

Залишити відповідь