на берегу лимана задержали беглеца в гидрокостюме

Прикордонники Подільського загону затримали на березі Кучурганського лиману хлопця призовного віку. Військозобов’язаний намагався вплав дістатися до берега Молдови.

Про це повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Охоронці держрубежів помітили порушника у воді. Утікачем виявився 23-річний житель Донецької області. Перш ніж наважитися на втечу молодик проконсультувався зі знайомим жителем прикордоння. Той порадив йому придбати гідрокостюм, а також рятувальний круг, щоб сховати в ньому особисті речі та вплав подолати лиман.

“За такі поради донеччанин сплатив 300 доларів, однак подорож не вдалася: утікача в гідрокостюмі ще на старті запливу затримали прикордонники. Цілком імовірно, що викриття врятувало юнакові життя, адже вночі температура повітря знизилася до +3–5 °C, а води – до +10–15 °C”, – йдеться у повідомленні.

У цьому році відкрито понад 35 тисяч проваджень за СЗЧ

За спробу незаконного перетинання державного кордону України на порушника склали адміністративний протокол за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За вчинене молодикові загрожує штраф від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб, із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Залишити відповідь