Конкурс «Громада на всі 100»

Одинадцять громад Одеської області беруть участь у конкурсі «Громада на всі 100».

Основна мета конкурсу – показати приклад того, як громади можуть бути кращими, ставати прикладом для інших, масштабувати успішний досвід та показати реформу місцевого самоврядування в дії.

Головний приз – матеріальна підтримка на реалізацію важливої і корисної місцевої ініціативи.

«Переможець отримає 100 тисяч доларів. Точніше, на таку суму громада отримає матеріали, товари, обладнання чи послуги, які будуть необхідні для втілення їхньої ідеї в життя»,повідомив керівник Програми USAID DOBRE Браян Кемпл.

Відзначимо, що у конкурсі беруть участь дві громади Болградського району: Арцизька та Болградська.

Мешканці Арцизу мріють втілити у життя проєкт «Happy Child» (Щаслива дитина).

Конкурс «Громада на всі 100»
Конкурс «Громада на всі 100», скриншот

Проєкт передбачає створення реабілітаційного відділення на 20 ліжко-місць для 917 дітей Арцизької, Теплицької, Павлівської, Тарутинської та Бородінської територіальних громад віком від 0 до 18 років на базі дитячого відділення КНП «Арцизька центральна опорна лікарня».

Попередній бюджет Проєкту 3 630 000 грн.

Проєкт Болградської територіальної громади «Енергія перемоги» передбачає реконструкцію спортивного майданчика з вуличними тренажерами у центрі міста.

Конкурс «Громада на всі 100»
Конкурс «Громада на всі 100», скриншот

Попередній бюджет проєкту – 50 000 грн.

Відзначимо, що всього у конкурсі беруть участь 262 територіальні громади зі всієї України, населення яких не перевищує 100 тисяч осіб і які не є обласними центрами. 149 проєктів – це соціальні ініціативи, ще 113 – проєкти з місцевого економічного розвитку.

Шляхом громадського голосування онлайн, яке почалося вчора та триватиме до 29 листопада 2024 року, оберуть 20 найкращих проєктів громад, ще 20 відбере експертне журі.

Після голосування історію та ідею кожної з 40 громад розкажуть у прямих ефірах та на інших медіамайданчиках Вікон СТБ та Фактів ICTV.

У фіналі найкращого з 40 претендентів обере профільне журі.

Додамо, що  проєкт втілюють у життя Програма USAID DOBRE, Starlight Media та Український кризовий медіа-центр.

В Арцизі запрацювала кімната підтримки для жінок та дівчат

 

Залишити відповідь