В Измаиле состоялась социальная акция

На дорогах Ізмаїла поліцейські та медики провели соціальну акцію «Пропусти швидку — врятуй життя!». Водіїв перевіряли на знання правил дорожнього руху і те, як вони проявляють культуру водіння.

У супроводі патрульних карета швидкої допомоги їздила по місту з увімкненими спецсигналами. Спочатку у гучномовець поліцейські оголошували про те, що треба пропустити «швидку». А після тривалого проїзду карета швидкої допомоги рушила першою, без видимого супроводу. В цей момент водіїв перевіряли на знання правил дорожнього руху, чемність та законослухняність.

Як показала перевірка, більшість водіїв перевагу у русі спецтранспорту надавали. Проте не всі компетентні у даному питанні. Деякі не знають, як слід себе поводити у такій ситуації.

У Болграді відбувся фестиваль національних культур

Ті, хто не пропустив спецавтомобілі, отримали попередження. В цей день водіїв, які не надали перевагу «швидкій», не притягали до відповідальності. Їм роз’яснили вимоги чинного законодавства та розповіли, як треба реагувати правильно у майбутньому.

Відзначимо, за порушення пункту 3.2 Правил дорожнього руху та ненадання переваги у русі транспортним засобам з увімкненими спецсигналами загрожує адміністративна відповідальність та штраф у розмірі 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь