хакер в Одеській області

Кіберполіцейські Одеської області викрили 23-річного жителя Березівки на спробі продати персональні дані 100 тисяч українців. Мова йде про прізвища, імена та по батькові, номери мобільних телефонів клієнтів одного з приватних підприємств.

Як повідомили в прес-службі ГУ НП в Одеської області, молодик в змові з невстановленими особами отримали дані та намагались продати їх через оголошення на одному з мобільних додатків.

Невдовзі з’явився клієнт на покупку бази даних, який у листуванні з продавцем забажав здійснити пробну оборудку. Він за вимогою зловмисника перерахував на його банківську картку обумовлену суму грошей, натомість той відправив йому персональні дані про 50 осіб.

Правоохоронці  провели за місцем мешкання ділка санкціонований обшук, в ході якого вилучили ноутбук з персональними даними 100 тисяч громадян, мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його протиправну діяльність, та інші речові докази.

Досудове розслідування у справі завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Молодику загрожує до 5 років позбавлення волі. Суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 60 тис. 560 грн, якою він скористався.

Залишити відповідь