Німеччина планує надати фінансову допомогу на посівну у прифронтових Херсонській та Одеській областях. Про це йшлося на зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля з німецьким колегою Джемом Оздеміром.

У прес-службі Мінагпрополітики Україні повідомили, що Міністерство сільського господарства Німеччини надасть €900 тис. у вигляді ваучерів для 1625 сільських домогосподарств у прифронтових Херсонській та Одеській областях. Це цільові засоби для придбання насіння та сільськогосподарських матеріалів для весняної сівби.

Джем Оздемір запевнив, що німецький уряд продовжуватиме підтримувати Україну для збереження її експортного потенціалу та забезпечення доходу для захисту себе та свого суверенітету. ФРН для України є одним із ключових партнерів на шляху до Євросоюзу.

Віталій Коваль зазначив, що основні акценти зустрічі стосувалися протидії російському терору аграрної галузі та підтримки Німеччини.

«Домовилися разом системно протидіяти російській дезінформації в аграрному секторі щодо української продукції. Наприклад, Україна «відповідальність» за низькі ціни на пшеницю в Німеччині. Хоча минулого року у ФРН наша пшениця становила лише 1,8% загального обсягу імпорту. Тому вірити подібній пропаганді чи розповсюджувати її — це грати на руку ворогам України та їхньому бажанню розколоти вільну Європу», — сказав голова українського міністерства.

Джерело: «Агропортал»

Залишити відповідь