В Измаиле почтили память погибших защитников

1 жовтня у День захисників і захисниць Ізмаїл вшанував пам’ять жителів міста, які віддали своє життя під час виконання бойового завдання із захисту країни від російської агресії. На Алеї слави Героїв, розташованій на Новому кладовищі, відбулася церемонія урочистого покладання квітів.

Участь у заході взяли адміністрація міста та Ізмаїльського району, депутати міської та районної рад, військові та городяни. Пам’ять військовослужбовців, які загинули за незалежність, вшанували хвилиною мовчання.

За суверенітет і незалежність України героїчно загинули 50 жителів Ізмаїла. До кожної могили присутні поклали квіти зі сльозами на очах, навколішки схиливши голови в безмовній подяці та повазі.

Ізмаїл віддав данину поваги ізмаїльцям, які відстоювали незалежність у минулому, а також мужності та героїзму воїнів Сил безпеки і оборони України, ветеранів, добровольців, волонтерів, які нині захищають суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Серед них – капітан Олександр Свєтлічний, який загинув під час прориву з Іловайського котла 2014 року.

Також у цьому списку ті, чиї життя забрало повномасштабне вторгнення: штаб-сержант Андрій Запорожцев, старший сержант Євген Клеван, старший стрілець Юрій Караванський, штаб-сержант В’ячеслав Куля, головний сержант Тимур Куницький, солдат Владислав Гузенко, солдат Григорій Міхов, штаб-сержант Геннадій Горшков та інші.

Залишити відповідь