88 окремий батальйон морської піхоти

Особовий склад 88 окремого батальйону морської піхоти, який дислокується у місті Болград, відзначають чотирнадцяту річницю створення частини.

Саме у перший день жовтня 2010 року був офіційно виданий перший письмовий наказ командира новосформованої військової частини.

«За 14 років свого існування 88 обмп пройшов славетний бойовий шлях у складі Сухопутних, Десантно-Штурмових військ та морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

З початку 2014 року, і по теперішній час, особовий склад батальйону активно залучається до виконання бойових завдань за призначенням з відсічі збройної російської агресії, в ході яких наші військовослужбовці в надскладних умовах проявляють самовідданість, мужність, стійкість, зміцнюючи незламний моральний дух морських піхотинців, жагу до Перемоги та високу професійну майстерність»,розповіли у батальйоні.

За цій період понад 150 військовослужбовців частини було нагороджено державними нагородами України, біля 180 – відомчими відзнаками міністра оборони України та головнокомандувача Збройних Сил України, ще понад 160 – іншими почесними нагородами та відзнаками.

У липні 2023 року військовій частині було вручено почесну відзнаку «За мужність та відвагу».

У привітанні командира 35 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського полковника Сергія Олійника з нагоди Дня створення 88 окремого батальйону морської піхоти говориться: «Ви – справжні герої, які вже довгий час боронять нашу країну від російських окупантів. Ваша мужність, відвага та непохитність у боротьбі надихають усіх нас.

Кожен з вас демонструє найкращі якості морської піхоти – честь, відданість та братерство. Ви стоїте на передовій, захищаючи нашу землю, наші родини і нашу свободу. Ваша готовність ризикувати всім заради миру і справедливості – це те, що робить нас сильними». 

Зі святом! Дякуємо! Бойової вдачі!

Зеленський назвав мету наступного “Рамштайну”

 

Залишити відповідь