Мемориал загиблим Захисникам у Саф’янах

Сьогодні, у День захисників і захисниць України, в Сафʼянівській громаді Ізмаїльського району відбулось відкриття меморіалу загиблим Захисникам України – уродженцям громади.

«32 мужніх Героїв, мешканців громади, які до останнього подиху мужньо захищали рідну країну від російського агресора. Гірко, образливо, важко на душі… Війна забирає найкращих…»,написали на сторінці Саф’янівської сільської територіальної громади.

Мемориал загиблим Захисникам у Саф’янах
Мемориал загиблим Захисникам у Саф’янах, фото safianyotg

Присутні вшанували памʼять кожного Захисника України, який став янголом-охоронцем, хвилиною мовчання.

Також у громаді розповіли, що біля меморіальної стели зʼявився памʼятний монумент – автівка, яка багато років служила «швидкою допомогою» мешканцям Нової Некрасівки та Ларжанки, а минулого року зусиллями мешканців громади та КНП Сафʼянівської сільської ради «Центральна районна лікарня» була відремонтована та відправлена на фронт.

«Швидка» пройшло пекло Авдіївки та Харківщини. Але після Купʼянська історія героїчного авто закінчилось. Тепер воно як свідок злочину країни-терориста рф знаходиться в центрі Сафʼянівської громади.

Під час заходу віддали шану загиблим Героям, а тим, хто боронить Україну від агресора, передали так потрібну їм автівку, яка була куплена завдяки небайдужим мешканцям громади. Ключі від авто сільський голова Наталія Тодорова передала військовослужбовцю – мешканцю села Матроска Сафʼянівської громади.

В Білгород-Дністровському на благодійному заході зібрали понад 175 тисяч гривень на РЕБ для захисників

 

 

 

Залишити відповідь