Офис оборонных инноваций ЕС

У Києві 20 вересня міністр оборони України Рустем Умєров спільно з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС (EU Defence Innovation Office).

Про це написав очільник українського Міноборони.

Основна мета нового офісу — об’єднання зусиль для зміцнення обороноздатності України. Особлива увага приділяється спільним проєктам у сфері ІТ та виробництві озброєння, що має вирішальне значення для перемоги над російською агресією.

За словами міністра, Україна вже демонструє суттєвий прогрес у сфері оборонних технологій. IT-коаліція залучила понад 70 мільйонів євро від 13 країн для створення безпечної IT-інфраструктури для Сил оборони, а дронова коаліція з 16 країн забезпечила фінансування на суму понад 500 мільйонів євро та передала тисячі дронів Україні.

Україна відкриє нові консульства у двох сусідніх країнах

Україна також стала лідером у сфері виробництва дронів. Понад 500 українських виробників та тисячі розробників створюють сучасні рішення для бойових дій. З річною потужністю до 3 мільйонів дронів країна зарекомендувала себе як ключовий гравець у сфері оборонних технологій.

Умєров закликав європейських партнерів інвестувати в українські оборонні технології, що допоможе не лише зміцнити обороноздатність України, а й забезпечити стабільність у Європі.

Залишити відповідь