бесплатное питание школьников

З 15 жовтня 2024 року всі учні закладів освіти Тарутинської громади на Болградщині будуть харчуватися безплатно. Це рішення було ухвалене на пленарному засіданні 54-ї сесії Тарутинської селищної ради 20 вересня.

Відтепер безплатне харчування отримають 2079 учнів із 14 закладів освіти громади. Це нововведення значно покращить умови для учнів громади, сприяючи забезпеченню їх здорового розвитку та підвищенню рівня освітньої підтримки.

В повідомленні селищної ради зазначається, що раніше гаряче харчування надавали лише для учнів початкових класів та дітей пільгових категорій, таких як сироти, діти з особливими освітніми потребами, діти із сімей внутрішньо переміщених осіб, а також діти з родин, які отримують соціальну допомогу. До пільгових категорій нещодавно додали дітей ветеранів війни, учасників бойових дій та дітей з інвалідністю.

Опубліковано рейтинг шкіл Одещини за результатами НМТ

Вартість харчування складає 35 грн у школах та 65 грн у дошкільних підрозділах. За організацію та контроль харчування відповідають керівники навчальних закладів та медичні працівники, а меню узгоджене з Держпродспоживслужбою.

Залишити відповідь