Румынские фермеры на грани банкротства

Румунські аграрії з північного регіону жудця Галац, що постраждав від масштабної повені, повідомляють про значні збитки.

Про це повідомляє румунське медіа Digi24.

Повінь затопила тисячі гектарів землі, де залишався незібраний врожай. Мова йде про такі культури, як соняшник, кукурудза, ріпак та соя, які до цього пережили важку літню спеку. Наразі посіви визнані фактично знищеними, а збитки фермерів оцінюються у мільйони євро. Крім того, повінь пошкодила складні системи зрошування, для придбання яких аграрії брали кредити.

«Ми збиралися розпочати збирання кукурудзи, але тепер урожай залишився на полі. Навіть коли вода відійде, техніка не зможе дістатися до полів, адже там досі близько метра води», – поділився один із постраждалих фермерів.

Інший фермер зазначив, що з 2450 гектарів його землі 1200 залишаються затопленими. За його словами, це найгірший рік, відколи він займається сільським господарством.

Зазначається, що без підтримки держави багатьом румунським аграріям доведеться оголосити про банкрутство.

Раніше ми повідомляли, що підняття рівня води у Дунаї може створити проблеми з водозабезпеченням населення Ізмаїльської та Саф’янівської територіальних громад.

Залишити відповідь