Наслідки забруднення Десни

На річці Десна ліквідовують наслідки забруднення. Вже зібрано 31 тонну загиблої риби.

Нагадаємо, що забруднена вода потрапила до Десни з річки Сейм, яка тече з Курської області та протікає Сумщиною та Чернігівщиною.

За інформацією директора Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Володимира Осадчего, близько 5600 тонн забрудненої води потрапила у річку Сейм з цукрового заводу в Курської області. Ця маса за декілька годин знищила весь розчинений кисень у воді.

«142 фахівці та 15 човнів задіяні для збору загиблої риби у річці Десна у Чернігівській області»,розповіла під час пресконференції в Укрінформі, присвяченої ситуації з якістю води у річках Сейм та Десна, заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

Завдяки спільній роботі Держекоінспекції з представниками Держводагентства,  місцевою владою та небайдужими громадянами, наразі вже зібрано 31 тонну загиблої риби – 12 тонн 150 кг на Сумщині та 19 тонн на Чернігівщині, доповів в.о. голови Держекоінспекції Ігор Зубович.

Наразі забруднення пройшло Десною вже 242 км. За оновленими даними прогнозу Укргідрометцентру, забруднена вода орієнтовно може досягнути Київщини 14-16 вересня.

Щодо забезпечення мешканців Київщини питною водою у разі якщо забруднення дійде до водозаборів, Генеральний директор ПрАТ «Київводоканал» Олег Лисюк відзначив, що підприємство готове до будь-якого розвитку подій.

Наразі водопровідна вода у столиці відповідає усім нормам. Якість води у річках поступово покращується.

На «Тузловських лиманах» затримали чергових браконьєрів

 

Залишити відповідь