отключение света

Найгірша ситуація з електропостачанням наступної зими буде в Києві, Одесі та Харкові. Ці три міста є «слабкими місцями» в енергосистемі України. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв’ю ТСН.

За словами експерта, в Одесі для покриття дефіциту електрогенерації в зимовий період зараз встановлюють генерувальні потужності.

“Київ і Одеса – величезні пункти споживання. В Одесі генерації власної майже немає, там зараз встановлюються генерувальні потужності, які, дай бог, прикриють водопостачання. Це буде дуже добре, якщо вони встигнуть запустити те, що має закрити водопостачання і хоча б половину теплопостачання на місто. Тому що це критично важливі речі», – пояснив Харченко.

Столицю України експерт назвав «шалено дефіцитним містом» і взимку там може взагалі не бути світла по 16 годин на добу.

«Києву взимку не вистачає 700-900 мегават потужності, які треба завести ззовні. Якщо їх нізвідки завести, давайте будемо відвертими, якщо Київ відрізати від зовнішнього енергопостачання, кияни сидітимуть без світла по 16 годин на добу, і це буде нормально», – сказав Харченко.

За добу Сили оборони відбивали 164 ворожі атаки

Директор Центру досліджень енергетики описав два сценарії того, як Україна може пройти опалювальний сезон. За першого сценарію, коли не буде морозів, російських атак і влучань по об’єктах енергоінфраструктури, відключення триватимуть 4-8 годин на добу. В другому варіанті, якщо температура повітря буде нижче 10-15 градусів, варто готуватися до відключень по 12-16 годин.

Залишити відповідь