В Ізмаїлі на базі державного гуманітарного університету відбувся святковий захід для військових. Його присвятили Дню українського прапора та Дню незалежності України. В ході заходу почесними грамотами та подяками нагородили ряд військовослужбовців міста, а також заспівали для них патріотичні пісні.

На початку заходу згадали тих, хто віддав своє життя за свободу і мир у країні. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

В ході урочистої частини відбулася церемонія нагородження військових, які несуть службу на території Ізмаїла та району. З нагоди свята усіх присутніх привітали в.о. керівника апарату Ізмаїлької РДА Світлана Титлой, заступник міського голови Сергій Лузанов та заступник голови районної ради Марк Чолак. В знак подяки за службу вони вручили військовослужбовцям грамоти.


Після цього відбувся концерт, який організували представники Обласного центру національних культур. Патріотичні пісні пролунали у виконанні солістів Богдани Чилік, Сергія Нейчева, Асі Некрахи, Феодори Куртєвої, Володимира Соніна, народної вокальної студії «Креатив». Долучились також представники вокальної студії «Нота»: Мадаліна Георгієва, Данило та Катерина Прокурор.

Через виконання українських пісень місцеві вокалісти передали весь спектр емоцій: біль і страждання України, радість та любов до рідної землі, сподівання та велику віру в перемогу.

Такі святкові заходи будуть проводити й надалі для підтримки та підняття патріотичного духу українських військових, відзначили організатори.