«ОКО» - 2024, Болград

8 вересня у місті Болград почне свою роботу Міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО».

У цьому році це унікальне дійство відбудеться уп’яте.

«Команда кінофесту підготувала для глядачів понад 100 стрічок з 61-ї країни. Зокрема, 88 фільмів ми покажемо в рамках чотирьох конкурсних секцій: НАШЕ OКO — Повнометражний національний конкурс, НАШЕ OКO — Короткометражний національний конкурс,  OKO GLOBAL — Повнометражний міжнародний конкурс  та  OKO GLOBAL — Короткометражний міжнародний конкурс. 

Крім того, програмний відділ сформував дві позаконкурсні програми OKO ФОКУС та ОКО ХІТИ, і відібрав деякі фільми з попередніх едицій до програми OKO РЕТРОСПЕКТИВА. Також під час кінофестивального тижня  відбудеться низка спеціальних показів в секції OKO SPECIAL», розповіли у OKO Film Festival.

Офіційна церемонія відкриття фестивалю відбудеться у Болграді 8 вересня 2024 року о 17:00 в будівлі КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради».

Зірковими гостями на урочистому концерті стануть учасники етноелектронного проєкту «GG ГуляйГород» та  фольктріо «Пра».

Протягом кінофестивального тижня відбудуться майстер-класи з народної пісні та танцю, працюватиме дитяча локація від фолькстудії «Правиця», а також благодійний ярмарок із сувенірами, фестивальним мерчем, крафтовими смаколиками від локальних виробників та виставка місцевих культур.

Також у рамках фестивалю відбудуться дві дискусійні панелі: «Культурна спадщина національних меншин – цінний ресурс культурної дипломатії» та «Національні будителі/лідери та історія. Що спільного між Україною та Болгарією?».

Бажаючи запрошуються на семінар «Чому в буремні часи хочеться повертатися до свого коріння» за участю культурної блогерки, філологині та амбасадорки всього українського Софії Безверхої (@‌krapka.krapka).

Переможці українсько-болгарського національного конкурсу будуть оголошені та отримають призи на церемонії закриття кінофестивалю в Болгарії.

З повним переліком фільмів, які візьмуть участь у фестивалі можна ознайомитися за посиланням.

Додамо, що з 8 по 15 листопада 2024 року кінофестиваль «ОКО» також пройде у Болгарії.

Як добратися до Болграду