статуя Фемиды

Поліціанти розповіли про викриття колишнього голови однієї з територіальних громад Болградського району та його пособників у привласненні бюджетних коштів, виділених на ремонт будинку культури.

«У 2018 році тоді ще голова однієї з сільрад Болградського району вступив у змову з директором місцевого підприємства, яке спеціалізується на будівельних роботах, з метою привласнення бюджетних коштів, що були виділені на капітальний ремонт будинку культури»,повідомила поліція Одеської області.

За словами начальника Болградського районного відділу поліції Романа Михайлова, чиновник забезпечив спільнику «перемогу» в тендерних закупівлях та внесення цих відомостей в електронну систему «Prozorro». А технічний нагляд та контроль за якістю й обсягами робіт доручив представнику іншої фірми, директором якої є близька особа підрядника.

У підсумку на рахунок будівельної фірми перерахували майже 700 тисяч гривень, що майже на 500 тисяч перевищувало фактичний обсяг проведених робіт.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру. Досудове розслідування відносно чиновника та підрядника вже завершено і обвинувальні акти скеровані до суду. Слідство щодо інженера з технічного нагляду триває.

За скоєне правопорушникам загрожує покарання позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Мера Білгорода-Дністровського відсторонено від посади