Під час затримання

Правоохоронці затримали керівників двох ТЦК на Київщині та їхнього спільника.

«Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК, а також їхнього спільника викрито на схемі з ухилення від мобілізації – під час обшуків у них вилучили понад 1 млн доларів США»,повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Видання «Київщина24/7» уточнило, що затримано начальника ТЦК Бучанського району Леоніда Викочка та начальника ТЦК Бориспільського району Сергія Русина.

За даними слідства, очільники ТЦК організували схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. Вони забезпечували виготовлення підроблених медичних документів, які надалі слугували підставою для визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби та їх виключення з військового обліку.

Відзначимо, що у приміщеннях ТЦК, а також за місцем проживання керівників ТЦК, їхнього спільника, «ухилянтів» та в автомобілях фігурантів проведено 33 обшуки.

У ході проведення обшуків у двох керівників районних ТЦК вилучили майже пів мільйона доларів США, ще понад 600 тис. доларів США у їхнього спільника, а також військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних.

Затриманим повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України).

За інформацією правоохоронців, операція проводилася за сприянням Командування медичних сил ЗСУ і Командування Сухопутних військ ЗСУ, у співпраці з Міністерством оборони України.

Нагадаємо, що днями на хабарі в пів мільйона доларів затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла.