запрет на лов раков

З п’ятого серпня 2024 року починається заборона на вилов річкового рака у водоймах Одеської області. Про це повідомили у Одеському рибоохоронному патрюлю.

“Заборона стосується усіх внутрішніх водних об’єктів Одеської області (окрім Дністровського лиману, річки Дністер, рукава річки Турунчук, озер пойми Дністра та Кучурганського водосховища, річки Дунай та придунайських озер) в період з 05 серпня 2024 року по 20 вересня 2024 року (включно)”, – зазначають інспектори.

Зазначається, що заборона встановлюється у зв’язку з початком другого періоду линьки річкових раків. Біологічне обґрунтування щодо термінів заборони надано Інститутом рибного господарства Національної академії аграрних наук України.

Нагадуємо, що з лютого 2024 року продовжує діяти заборона на вилов раків у Дністровському лимані, річці Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах пойми Дністра та Кучурганському водосховищі.

Звертаємо увагу, що лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За незаконне їх добування передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Фахівці розповіли, які павуки є небезпечними для людей на Одещині